неделя, 29 април 2012 г.

Яхния от агнешко и спанак

Тлъсто агнешко месо 750 г
спанак 900 г
пресен лук 150 г
топено масло 100 г
сол 15 г
брашно 15 г
кисело мляко 250 г

Агнешкото месо се измива, нарязва се на парчета и се посоляла. Поставя се в тенджера и ври, докато почти се изпари водата му. Тогава се прибавят на­рязаният на дребно пресен лук и топеното масло и се задушава захлупено, без да се запържва. Приба­вя се изчистеният, измит и нарязан на ивици спанак. От време на време се разбърква с дървена лъжица, за да не загори. Когато спанакът за вехне напълно и се попари, прибавя се малко топла вода. Препече­ното брашно, разбъркано с вода, се влива накрая. Готовата яхния се оставя настрана за кратко време. Поднася се с киселото мляко.