събота, 28 април 2012 г.

Яхния от пуйка

Месо от тлъста пуйка 1 кг
тлъстина от пуйката (прясно масло) 100 г
лук 600 г
доматено пюре 15 г
сол 15 г
червен пипер 5 г

Тлъстината на пуйката се нарязва на дребно и се поставя с малко вода в тенджера на огъня. След из­паряване на водата, когато тлъстината се стопи, прибавя се нарязаното на парчета месо от пуйката. Наръсва се със солта и червения пипер, прибавят се доматеното пюре и нарязаният на тънки филийки лук и всичко се залива с топла вода. Тенджерата се захлупва и ястието се задушава, докато стане гото­во. Накрая се прибавя разбърканото в хладка вода препечено брашно. Яхнията ври още няколко минути и се отстранява от огъни. Поднася се топла.