понеделник, 30 април 2012 г.

Свинско месо с пиперки туршия

Крехко свинско месо 1 кг
пиперки туршия 1 кг
ца­ревично брашно 50 г
червен пипер 5 г
мас 100 г
лук 200 г
сол 10 г

Обезкостеното крехко свинско месо се нарязва на малки късове, които се поставят в пръстено, гърне, посоляват се и се поръсват с червения пипер. След това се прибавя нарязаният на дребно лук, налива се малко вода, гърнето се захлупва с капака и се поставя да ври на умерен огън, докато почти се сва­ри. Отделно се нарязват пиперките на дребни пар­чета, изпържват се добре до зачервяване, наръсва се царевичното брашно и се запържва. Месото и изпържените пиперки се смесват и ястието се оста­вя да ври около половин час на тих огън.