понеделник, 30 април 2012 г.

Шерденчета, пълнени с месо

Агнешки шерденчета 300 г
агнешко месо от бута 650 г
пресен лук 250 г
мас 75 г или масло 100 г
сол 15 г
чер пипер 0.5 г
червен пипер 5 г
Месото се нарязва на парченца (по 30—40 г) и се разбърква с дребно нарязания пресен лук, солта, черния и червения пипер и маслото. Така подготве­ното месо престоява от 30 минути до 2—3 часа на студено. След това почистените и измити шерденчета се напълват с него, зашиват се и се нареждат в тенджера. Поливат се с топла вода, прибавят се мал­ко сол и масло и се задушават на тих огън до пълно омекване. След това по желание може да се извадят, да се наредят в тавичка и да се запекат леко.