понеделник, 30 април 2012 г.

Безмесен тракийски гювеч

Домати 1100 г
магданоз 75 г
растително масло 125 г
сол 20 г
червен пипер 5 г
сухар 40 г
Доматите (едри, зрели) се нарязват напречно на филии. Нарязва се и магданозът на дребно. Полови­ната от магданоза се разстила на дъното на гювеча и върху него се нареждат една до друга доматените филии, поосоляват се и отгоре се поръсва около от счукания сухар. Пак се посипва магданоз, върху него ред домати, ред сухар, а върху него — дома­тени филии. Най-отгоре се поръсва с остатъка от су­хара и червения пипер. Налива се растителното мас­ло и се поставя във фурната. Вода не се слага. Опеченият гювеч трябва да остане на мазнина. Готви се през най-големите горещини.