петък, 27 април 2012 г.

Каша от коприва, орехи и яйца

Коприва 1250 г
мас или прясно масло 125 г
брашно 60 г
орехови ядки 100 г
яйца 3 бр.
сол 15 г

Копривата се изчиства и измива много добре. По­ставя се в кипяща подсолена вода да поври няколко минути. Разбърква се добре (с джуруляк), за да се разкъса. Прибавя се по малко брашното и се бърка с джуруляка, за да не се образуват бучки. Като се получи гъста, приятна на вид каша, прибавянето на брашно се спира. Слагат се ореховите ядки, окъл­цани на дребно, и като поври 5—10 минути, отстра­нява се от огъня. Изсипва се в тава или чиния, поли­ва се с разтопеното масло и се наръсва с твърдо сва­рените яйца, нарязани на малки парченца.