понеделник, 30 април 2012 г.

Безмесен тюрлю-гювеч

Лук 250 г
червени пиперки 200 г
зелени пиперки 200 г
патладжани 200 г
тиквички 250 г
бамя 150 г
магданоз 40 г
домати 40 г
картофи 400 г
расти­телно масло 125 г
сол 20 г
сухар 25 г

Лукът се очиства и се нарязва на дребно. Черве­ните и зелените пиперки се очистват от семето и се нарязват на тесни ленти до 1 см. Патладжаните се нарязват на еднакви парченца, младите тиквички — на колелца. Бамята се поставя цяла. Магданозът се нарязва на дребно, доматите и картофите се обел­ват и се нарязват на филии. Така подготвените зе­ленчуци се поставят в гювеча, посоляват се, поръс­ват се с червения пипер и се разбъркват. Отгоре се налива растителното масло, посипва се сухарът и гювечът се поставя във фурната. Пече се, докато остане на мазнина. Поднася се студен.