неделя, 29 април 2012 г.

Яхния от прасенце и праз

Месо от прасенце 750 г
праз лук 500 г
брашно 25 г
мас 50 г
лимон 75 г
сол 15 г

Месото се нарязва на парчета и се запържва с мал­ко дребно нарязан лук в собствената си мазнина в тенджера, захлупена с капак. Месото се посолява, когато се зачерви леко и празът се стопи. Тогава за­почва да се долива по малко топла вода, за да омек­не месото. Отделно се изпържва останалият праз лук, нарязан на парчета от по 4—5 см, и се прибавя към месото. Ястието се поставя да къкри на слаб огън, докато празът погълне мазнината и стане сочен. без обаче да се разкашква. Преди да се овали
от огъня, прибавя се препеченото брашно, разбърка­но с вода и яхнията отново се кипва. Накрая се из­стисква лимоновият сок.