неделя, 29 април 2012 г.

Яхния от овнешко и зелен фасул

Тлъсто овнешко месо 800 г
зелен фасул 750 г
лук 125 г
сол 15 г
магданоз 15 г
чер пипер 0.5 г
брашно за замазване на капака 50 г.

Изчистеното и измито тлъсто овнешко месо се нарязва на парчета и се нарежда в плитка тенджера. Върху него се поставя нарязаният лук, след това изчистеният и измит зелен фасул и се наръсва с дребно нарязания магданоз и малко вода. Прясно масло се прибавя само ако месото не е тлъсто. Слага му се солта и черният пипер. Повече вода не сея добавя. Капакът на тенджерата се замазва с тесто.Ястието ври на тих огън. За да не загори, от време на време тенджерата се тръска, без да се отваря капакът. Яхнията се поднася топла, веднага след отварянето на капака.