четвъртък, 26 април 2012 г.

Чорба от агнешки бял дроб и сърца

Агнешки бял дроб 200 г
сърца 400 г
пресен лук 100 г
пресен чесън 100 г
прясно масло 75 г
ориз 75 г
джоджен 25 г, брашно 25 г
оцет 25 г
червен пипер 5 г
сол 15 г

Пресният агнешки дроб и сърцата се измиват до­бре и се попарват с вряща вода до побеляване. По­ставят се в чиния да изстинат напълно и се нарязват на дребно, като се премахват жилките и кръвоносни­те съдове. Пресният лук и пресният чесън се наряз­ват на дребно. Прибавя се част от маслото и леко се запържват до розово. Слага се оризът и последователно се долива по малко топла вода. Посолява се. В супата се поставя китката пресен джоджен, коя­то след това се изважда. Когато оризът и дробът уврат, прибавя се разбърканото в студена вода брашно и се доливат още малко топла вода и оцет. Отделно в останалото масло се запържва леко червеният пипер, с който се залива чорбата.