вторник, 24 април 2012 г.

Салата от печени пиперки и орехи

Пиперки сиврия 650 г
орехови ядки 100 г
чесън 50 г
растително масло 50 г
лимонов сок 25 г
сол 15 г
червени домати 250 г
магданоз 25 г

Пиперките се опичат, обелват се, изчистват се от семето и се нарязват на дребни парчета. Поръсват се със солта, част от растителното масло и лимоновия сок, разбъркват се и се оставят да постоят около 10 минути. През това време се счукват поотделно ореховите ядки и чесновият лук, след което се прибавят към пиперките и се разбъркват добре. Салатата се поставя в чиния, наръсва се с дребно нарязания магданоз и се гарнира с червени домати на филийки. Залива се с останалото растително масло и лимонов сок.