вторник, 24 април 2012 г.

Лютеница

Малки люти пиперки (шипки) 400 г
чеснов лук 50 г
магданоз 25 г, захар 25 г
червени домати 300 г
краставици 250 г
оцет 15 г
растително масло 100 г
кромид лук 100 г
сол 15 г

Измитите пиперки (шипки) се опичат, обелват се, изчистват се от семето и се напълват със счукания чесън, магданоза, солта и захарта. Нареждат се в буркан и се заливат с оцета и растителното масло. Оста­вят се да стоят на студено 2—3 дни. При поднася­ме се изваждат няколко пиперки, нареждат се в чиния и се заливат с малко от собствения им сок. От­страни се поставят нарязан на кръгчета лук, краста­вици и домати, нарязани на кубчета. Всичко се посолява и се полива с растително масло.